Zijn siliconen in haarproducten nu goed of slecht?

Zijn siliconen in haarproducten nu goed of slecht?
December 27, 2016 admin
In Nieuwsblog Robbie Haverhals

Regelmatig krijg ik de vraag van mijn klanten; zijn siliconen in haarproducten nu goed of slecht? Die vraag valt echter niet met een eensluidend ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden.

Siliconen worden aan heel veel producten toegevoegd. Ook aan haarverzorgingsmiddelen. De bekendste vormen van siliconen die in haarproducten kunnen voorkomen zijn Cyclomethicone en Dimethicone.
Cyclomethicone wordt vaak toegepast in haarverzorgingsmiddelen om stoffen zo gemakkelijker te laten verdelen. Het vervliegt snel en verzwaard niet waardoor het haar lekker luchtig blijft. Het haar is zo beter doorkambaar en droogt sneller. U hoeft het dus minder lang te föhnen. Dankzij Cyclomethicone heeft het haar meer glans en is het minder statisch. Ook voorkomt cyclomethicone dat vocht in de lucht uw haar springerig en pluizig maakt.

In tegenstelling tot Cyclomethicone laat Dimethicone zich minder makkelijk verwijderen. Het is een zwaardere vorm van silicone. Dat maakt dat het juist erg geschikt is voor mensen met droog, stug en kleurbehandeld haar omdat het het haar beschermt tegen slijtage en verdere uitdroging. Ook Dimethicone voorkomt dat het vocht uit de lucht wordt opgenomen door uw haren of dat uw haar gaat pluizen. Maar het voorkomt ook dat uw haar ‘n natuurlijke krul krijgt die vaak kenmerkend is.

Zomaar stellen dat siliconen in haarproducten slecht zijn gaat dus te ver. Veel zal afhangen van uw haar. Laat u daarom vakkundig informeren daar de haar-specialisten van O’Siri.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*